Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavamVédelem a nap ellen az URIAGE-al

Védelem a nap ellen az URIAGE-al

A megfelelő napvédelem elengedhetetlen a napozás közben. A túlzott napozás, és a napégés számos akut, és krónikus bőrproblémát okozhat, legsúlyosabb esetben bőrrák is kialakulhat. A napsugárzás számos egyéb meglévő bőrgyógyászati problémát is súlyosbíthat, beleértve az aknét, a rosacea-t, valamint a pigmentfoltokra is veszélyes lehet. Ha ezen bőrgógyászati gondok fenállnak, akkor elsődleges ezeknek a kezelése. Ne menjünk napozni addig, ameddig ezek fenállnak.

Vannak olyan időszakok napközben, amikor érdemes a napsugárzást teljesen elkerülni. Ez általában 11 és 16 óra közé tehető. Ha van rá lehetőségünk, akkor ez alatt ne is menjünk napra, vonuljunk inkább árnyékba. Ha árnyékos helyen vagyunk, akkor is kenjünk be magunkat napvédővel, mert az árnyékban is le tudunk égni, ha nagyon erős a nap. Ha ilyen időben tarozkodunk napon, akkor huzzunk fel ruhákat is, mert ezek is védelmet nyujthatnak. Csecsemők, kisgyermekek esetén ez különösen fontos. A gyermekekre, amikor a napon vannak, érdemes kalapot, szemüveget, hosszú ujjú polót adni. Ne tegyük ki gyermekünk bőrét erős sugárzásnak.

A napozásban, mint ahogy nagyon sok más dologban is, a legfontosabb a fokozatosság. Ne menjünk 15 percnél hosszabb időre a napra, ha még egyszer sem voltunk a napon, az adott évben. A hófehér bőrünk sokkal könnyebben leég, mint a naphoz már hozzászokott bőr. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy többszöri napozás után, már nincs szükségünk napvédő termékekre. A napozás utáni bőrápolás szintén nagyon fontos. Napozás során a bőr kiszáradhat, ezért érdemes hidratálni, megnyugtatni.

Az Uriage fényvédő termékei, segítséget nyújtanak, hogy a napégést, és az ezzel járó problémákat elkerüljük. Ez a Bariésun termékcsalád, mely kifejezetten a napvédelem érdekében lett kifejlesztve. Ezek a termékek több féle változattban elérhetőek. Vannak olyan termékek, melyek a pattanásos, vagy pigmentfoltos bőr védelmére valók. Külön termékcsoportot találunk, melyek a gyermekek védelmére alkalmazhatóak. Az Uriage termékei igen változatosak. A készítmények elérhetőek 30 vagy 50 faktoros változatban is. Vannak illatos, és illatanyagmentes változatok is. Ezen felül léteznek sprayk, krémek, permetek. 

Az Uriage termékek használata egyszerű. Csak vigyük fel a bőrünkre a készítményt napozás előtt. Fontos, hogy egyenletesen oszlassuk el, úgy hoyg lehetőeg a teljes bőrfelületet befedjük. Különösen fontos a napnak nagyban kitett területek védelme. Ide tartozik a tarkó, az arc, a váll, a hát, és a kéz. Vegyük figyelembe, hogy, ha úszunk, mosakodunk, vagy ha nagyon fehér a bőrünk, akkor gyakrabban kenjük be a testünket napvédővel. (A kenés gyakoiságában a termékek is eltérést mutatnak.) Gyermekeinket is gyakran kenjük be, főleg, ha fürüdnek, homokoznak. A Zsongorkő Gyógyszertár Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Zsongorkő Gyógyszertár Csapata