Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

A C-vitamin

A C-vitamin
A C-vitamin az egyik legismertebb vízoldékony, antioxidáns hatású vitamin, amely a szervezetben nem képes tárolódni. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz nélkülözhetetlen. Jelentős fiziológiás szerepe van a kollagén szintézisében, továbbá egyes enzimek aktivitásának fokozásában. Elősegíti a vas felszívódását. Hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Antioxidáns hatása révén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Magnéziumhiány, magnéziumpótlás

Magnéziumhiány, magnéziumpótlás
A magnézium, a szervezet számára egy igencsak fontos ásványi anyag. Számos, a szervezetben nap mint nap lejátszódó folyamatban részt vesz. Ezért is lényeges a megfelelő magnéziumszint fenntartása, illetve hiány esetén a pótlása.

Vas és Vaspótlás

Vas és Vaspótlás
Szervezetünk számára kétségtelenül az egyik legfontosabb ásványi anyag a vas. A vas több folyamatban részt vesz, de mind-közül a legfontosabb a vérképzésben, és a keringés működésében betöltött szerepe. A legtöbb vas a szervezetben a vörösvértestekben lévő hemoglobinban található. A hemoglobinhoz kötött vas teszi lehetővé, hogy a vérünk képes legyen az oxigénszállításra. Ezen felül a vas különböző enzimekhez is kapcsolódik, és elengedhetetlen a megfelelő enzimműködéshez is.Szervezetünk számára kétségtelenül az egyik legfontosabb ásványi anyag a vas. A vas több folyamatban részt vesz, de mind-közül a legfontosabb a vérképzésben, és a keringés működésében betöltött szerepe. A legtöbb vas a szervezetben a vörösvértestekben lévő hemoglobinban található. A hemoglobinhoz kötött vas teszi lehetővé, hogy a vérünk képes legyen az oxigénszállításra. Ezen felül a vas különböző enzimekhez is kapcsolódik, és elengedhetetlen a megfelelő enzimműködéshez is.

A D-vitamin

A D-vitamin
D-vitamint zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolták. Ez azt jelenti,hogy a szervezetben a megfelelő koncentrációt 4 hét szedés után éri el, és lassan ürül ki a szervezetből. Ma már szteroidhormonnak tekintik, mert kiderült, hogy hatása sokkal szerteágazóbb, mint amit eddig megállapítottak.
A Zsongorkő Gyógyszertár Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Zsongorkő Gyógyszertár Csapata