Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta 30x

A Milgamma neuro bevont tabletta idegbántalmak (ún. neuropátia) kezelésére való gyógyszer.
Kategória Termékkategóriák VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK Milgamma neuro 100/100 mg bevont tabletta 30x
Cikkszám 0031002285713
Listaár 4.792 Ft
/darab
-
+
KOSÁRBA RAKOM

. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MILGAMMA NEURO BEVONT TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Milgamma neuro bevont tabletta idegbántalmak (ún. neuropátia) kezelésére való gyógyszer.

Bizonyítottan B1- és B6-vitaminhiány okozta idegrendszeri betegségek (idegi eredetű szisztémás betegségek) kezelésére alkalmazható.

2.       TUDNIVALÓK A MILGAMMA NEURO BEVONT TABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne szedje a Milgamma neuro bevont tablettát

-        ha allergiás (túlérzékeny) a  tiaminra, a benfotiaminra, a piridoxin-hidrokloridra vagy a Milgamma neuro bevont tabletta egyéb összetevőjére.

  •        ha Ön terhes vagy szoptat.

A Milgamma neuro bevont tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja felnőtteknek napi 1 db Milgamma neuro bevont tabletta.

Heveny (akut) esetekben, a kezelőorvossal való konzultációt követően az adag legfeljebb napi

3-szor 1 bevont tablettára emelhető.

Az alkalmazás módja

A bevont tablettákat bő folyadékkal kell bevenni.

A bevétel időpontja tetszés szerint megválasztható

A kezelés időtartama

4 heti terápia után a kezelőorvosnak kell eldöntenie, hogy továbbra is szükség van-e a magas dózisú (napi 3-szor 1 bevont tabletta) B1- és B6-vitamin-kezelésre. Amennyiben lehetőség van rá, napi 1 bevont tablettára kell csökkenteni az adagot a B6-vitamin okozta idegbántalmak (neuropátia) megelőzése céljából. Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha a Milgamma neuro bevont tabletta hatását túl erősnek vagy túl gyengének érzi.

Ha az előírtnál több Milgamma neuro bevont tablettát vett be

Nagy dózisú, napi 1 grammot meghaladó B6-vitamin adagok károsíthatják az idegrendszert, azaz neurotoxikus hatásokat válthatnak ki.

Bármilyen mellékhatás fellépése esetén azonnal keresse fel az orvosát.

Mivel a B1-vitaminnak nagy a terápiás szélessége, szájon át történő adagolás mellett nem várható, hogy túladagolási tünetek fellépjenek. A B6-vitamin (piridoxin) általában szintén viszonylag nem mérgezőnek (nem toxikus anyagnak) tekinthető. Csak tartós (pl. 2 hónapos vagy ennél hosszabb), nagy dózisú (pl. 2 g-os vagy ennél nagyobb) napi adagok alkalmazása vezethet idegrendszeri zavarok (ún. szenzoros neuropátia) vagy neuropátiás tünet együttes (szindróma) kialakulásához, amely a helyzetérzékelés zavarával és a végtagok törzstől távolabbi részének (lábfej, kézfej) remegésével, valamint fokozatosan romló mozgászavarokkal (szenzoros ataxiával) járhat. Ha a fenti tüneteket észleli, hagyja abba a Milgamma neuro bevont tabletta szedését. A tünetek rendszerint fokozatosan megszűnnek.

Ha elfelejtette bevenni a Milgamma neuro bevont tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Vegye be a Milgamma neuro bevont tablettát ugyanúgy a megszokott időben, mint azelőtt, és a jövőben tartsa be a rendszeres gyógyszer bevételt.

Ha idő előtt abbahagyja a Milgamma neuro bevont tabletta szedését

A kezelés megszakításával a kezelés eredményességét kockáztatja. Ha kellemetlen mellékhatások lépnének fel Önnél, kérjük, beszélje meg orvosával.

 

Vélemények

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail *
Vélemény *

Elküldöm a véleményem!
A feltüntetett árak kizárólag a weboldalról történő megrendelés esetén értendőek. A webáruházban leadott megrendelések házhoz is rendelhetőek, de díjmentes átvételi lehetőséget is biztosítunk patikáinkban. A pontos szállítási díjakról IDE kattintva tájékozódhatsz.
A Zsongorkő Gyógyszertár Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Zsongorkő Gyógyszertár Csapata